Το πρωτόκολλο Voice over Internet ή το VoIP αρχίζει να μπαίνει στο δικό του. Η υπόσχεση εξοικονόμησης κόστους σε σχέση με τις παραδοσιακές τηλεφωνικές γραμμές οδηγεί αυτήν την τεχνολογία στο mainstream. Η αξιοποίηση της υπάρχουσας ευρυζωνικής σύνδεσης για εξοικονόμηση μηνιαίων εξόδων τηλεφώνου με την πρώτη ματιά έχει νόημα. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

VoIP

Πρώτα απ ‘όλα, μπορεί η υπάρχουσα ευρυζωνική απόδοση να χειριστεί την πρόσθετη πίεση της ψηφιακής μεταφοράς φωνής; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης (google, msn, yahoo, κ.λπ.) και να αναζητήσετε «δοκιμή ευρυζωνικής σύνδεσης VoIP» για να πάρετε μια γενική ιδέα για την ταχύτητα της σύνδεσής σας. Αυτή είναι μόνο η πρώτη εκτίμηση.

Πώς Έρχεται Η Υπάρχουσα Ευρυζωνική Σας Πρόσβαση Στο Σπίτι Σας;

Εάν χρησιμοποιείτε DSL, τότε η χρήση VoIP για την «κύρια» τηλεφωνική σας γραμμή ενδέχεται να μην είναι επιλογή. Η διαθεσιμότητα DSL χωρίς υπάρχουσα τηλεφωνική υπηρεσία δεν είναι γενικά διαθέσιμη. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την τοπική τηλεφωνική εταιρεία πριν ακυρώσετε την υπηρεσία. Ίσως να καταλήξετε χωρίς τηλεφωνική υπηρεσία, VoIP ή παραδοσιακή. Ελέγξτε πρώτα.

Εάν χρησιμοποιείτε καλωδιακή πρόσβαση στο Διαδίκτυο και η δοκιμή ταχύτητας σύνδεσης φαίνεται καλή, βρείτε έναν πάροχο VoIP που επιτρέπει μια δοκιμαστική περίοδο. Μπορεί να βρείτε έναν καλό πάροχο που να προσφέρει έως και 30 ημέρες για ακύρωση, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα ή την υπηρεσία φωνής.

Τί Χρειάζεστε Για Να Συνδεθείτε;

Απαιτείται μετατροπέας VoIP και δρομολογητής για τη ρύθμιση της υπηρεσίας VoIP. Το μόντεμ σας θα συνδεθεί στο δρομολογητή σας. Στη συνέχεια, ο μετατροπέας σας συνδέεται στο δρομολογητή σας και η βάση του τηλεφώνου σας συνδέεται στον μετατροπέα σας. Τα περισσότερα κανονικά τηλέφωνα πρέπει να λειτουργούν καλά. 

Δεν απαιτείται κανένα «ειδικό» τηλέφωνο για τη χρήση αυτού του τύπου υπηρεσίας. Η όλη διαδικασία είναι αρκετά ανώδυνη, αλλά εάν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα, ο πάροχός σας θα πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει.

Σχετικά Με Τις Πατέντες Για Ηλεκτρική Ενέργεια

Ο στρόβιλος tumbleweed είναι μια μηχανή μικρής κλίμακας που χρησιμοποιεί τον αέρα ως πηγή ενέργειας. Έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για γεωργικούς σκοπούς, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι, ή ακόμα και για την παραγωγή επαρκούς ηλεκτρικής ενέργειας για μια μικρή πόλη. Η αποδοτικότητα κόστους του στροβίλου το καθιστά μια ελκυστική επιλογή για τις νέες γενιές επιχειρηματιών που αναζητούν λύσεις σε παγκόσμια ενεργειακά προβλήματα με χαμηλό κόστος.

Το USPTO διευκόλυνε επίσης τους εφευρέτες να υποβάλουν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κάνοντας κάποιες αλλαγές στη διαδικασία. Αυτές οι αλλαγές περιλαμβάνουν τη μείωση του αριθμού των απαιτούμενων σχεδίων από οκτώ σε τρία και επίσης διευκολύνοντας τους εφευρέτες να υποβάλουν τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τους στο διαδίκτυο χωρίς πρόσθετα τέλη ή χρονικούς περιορισμούς.

Εάν θέλετε να αξιοποιήσετε την υπάρχουσα ευρυζωνική σας πρόσβαση στο Διαδίκτυο για να εξοικονομήσετε χρήματα στο μηνιαίο κόστος τηλεφώνου σας, το VoIP μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή. Απλώς θυμηθείτε να ελέγξετε τη σύνδεσή σας, επικοινωνήστε με τον τοπικό σας πάροχο τηλεφώνου (για χρήστες DSL) και βρείτε έναν πάροχο που προσφέρει μια δοκιμαστική περίοδο επιστροφής χρημάτων. 

Αυτός μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά μην πιέζεστε πριν μάθετε τα γεγονότα. Ακόμα κι αν δεν σας ταιριάζει τώρα, προσέξτε αυτήν την τεχνολογία.

Το FCC εμπλέκεται ήδη στην προφανή διένεξη μεταξύ παρόχων υπηρεσιών VoIP και πρόσβασης DSL. Η υπηρεσία E911 (Enhanced 911 service) έχει ήδη δοθεί εντολή και θα γίνουν επιπλέον βήματα για να φέρει αυτήν την τεχνολογία περαιτέρω στο mainstream. Μην κάνετε κανένα λάθος σχετικά με αυτήν την τεχνολογία. Έφτασε και είναι εδώ για να μείνει.

Κατηγορίες: Ιστολόγιο